Fra venstre: Bjørn Åge Rønning (daglig leder i Rønning Maskinsalg AS) og Ole Hveem (daglig leder i Akershus Traktor AS) er godt fornøyd med avtalen.
Fra venstre: Bjørn Åge Rønning (daglig leder i Rønning Maskinsalg AS) og Ole Hveem (daglig leder i Akershus Traktor AS) er godt fornøyd med avtalen. (Foto: Akershus Traktor)

Akershus Traktor kjøper forhandler

- Overtakelsen er et viktig steg i vår langsiktige plan, sier Ole Hveem, daglig leder i Akershus Traktor AS.

Akershus Traktor AS er enig med Rønning Maskinsalg AS om kjøp og overtakelse av Telemarks-bedriften hjemmehørende i Neslandsvatn i Drangedal Kommune.

Rønning Maskinsalg AS, som ble etablert i 2007, har i de siste årene vært forhandler for Akershus Traktor AS, men vil fra nå av være et tilskudd til Akershus Traktor ASs 11 avdelinger.

Rønning Maskinsalg har i dag ti ansatte fordelt på åtte årsverk, og med en uttalt målsetting om økt satsing på ettermarkedet, vil antall ansatte på sikt øke.

«Rønning-ånden»

Bjørn Åge Rønning, som er daglig leder i Rønning Maskinsalg AS, er godt fornøyd med avtalen.

- Vi vil med dette nyte godt av tryggheten og ikke minst de fordelene som følger med det å tilhøre en større bedrift, som f.eks. produktportefølje og administrative systemer, sier Bjørn Åge Rønning, som fortsatt skal lede den nye avdelingen til Akershus Traktor.

- For våre kunder er jeg sikker på at dette vil gi en positiv effekt. Vi skal videreføre den gamle «Rønning-ånden» og det at vi nå kommer inn under en større organisasjon, gjør at vi kan være enda mer aktive ute i markedet.

Overtar bygninger

I oppkjøpet følger Rønning Maskinsalgs 1000 m2 store bygg med butikk, verksted og delelager, samt et eget lagerbygg på ca. 400 m2 med. 

- Overtakelsen er et viktig steg i vår langsiktige plan, sier Ole Hveem, daglig leder i Akershus Traktor AS.

- Telemark er et viktig og interessant marked for oss, og vi ser frem til et enda tettere samarbeid.

Forsiden nå

Norges klimapolitikk: En fiasko siden 2006 – konkrete virkemidler må til

Til tross for de ulike regjeringers selvskryt i stortingsdokumenter siden 2006, er lite eller ingenting oppnådd i klimapolitikken. Målet om 40 prosent klimareduksjon i ikke-kvotepliktig sektor (Granavolden-erklæringen sier 50 prosent) i 2030 er neppe innen rekkevidde, men mye kan gjennomføres hvis tiltak og virkemidler utformes og gjennomføres konkret. Det er ikke skjedd til nå. I denne artikkelen vises forløpet fra 2006, men også gjennomførbare tiltak og virkemidler for hvordan målene kan nås med veitrafikken som eksempel.