- Alpine Bau er i praksis konkurs

- Alpine Bau er i praksis konkurs

 Etter det AT.no erfarer står underentreprenørers maskiner parkert mens Alpine prøver å holde hjulene i gang med sine maskiner.

Det råder forvirring på det østerrikske selskapets parsell på Fellesprosjektet E6-Dovrebanen. Østerrikske Wirtschafts Blatt melder at Alpine Bau i praksis er konkurs:

«Alpine Bau GmbH står foran en påtvunget saneringsprosess (tidligere kalt konkurs). Holdingselskapet Alpine Holding GmbH er også insolvent».

Underentreprenørene prøver å få oversikt

Entreprenøren Johan Rognerud AS har en 70-tonns graver hos Alpine ved Mjøsa.

- Den er stoppet. Det er alt jeg kan si nå, sier daglig leder Kjetil Skogheim til AT.no.

Volvo Maskin AS har en del utleiemaskiner på Alpines parsell. Selskapet holder på med å kartlegge situasjonen.

Etter hva AT.no erfarer har også Caterpillar-forhandler Pon Equipment/Pon Rental leid ut maskiner til noen underentreprenører som igjen har leid ut tjenester til Alpine Bau. Da AT.no var i kontakt med ansatte i Pon onsdag formiddag, var organisasjonen i gang med å skaffe oversikt over hvor mye penger de har utestående i Alpine Bau. Trolig har Cat-forhandleren penger utestående fra service- og vedlikeholdsoppdrag for Alpine Bau, men det skal ikke være snakk om store summer.

Det går også utleiemaskiner på anlegget fra Stangeland Gruppen. Disse er etter det AT.no erfarer leid inn via et svensk selskap.

AT.no har også grunn til å tro at leveransene av sprøytebetong er stoppet opp på grunn av den uavklarte situasjonen. Dermed får den østerrikske entreprenøren ikke sikret tunnelen etter sprengning, og dermed stopper videre fremdrift av seg selv.

Forsiden nå