Cat 914K ble vist for første gang under Conexpo-messen i Las Vegas.
Cat 914K ble vist for første gang under Conexpo-messen i Las Vegas.

Cat oppgraderer arbeidshest

  LAS VEGAS (AT.no): Siden 1996 har Cat 914G jobbet og slitt på arbeidsplasser verden over. Nå kommer en solid oppgradering av maskinen.

Blant de fem hjullasterne som Cat presenterer under Conexpo i Las Vegas, er modellen 914K. Den vil avløse 914G, som har levd siden 1996 i markedet, og vil bli spesielt interessant for norske brukere. Sammen med 910K, som er bygget på samme plattform, kommer den med Z-bar lasteaggregat, og i tillegg vil maskinene også bli levert i IT-versjoner med parallell-løft.

Arbeidshest

Dette er oppgraderinger av modeller som har et solid grep om markedet, og er solgt i store antall. De betegnes som arbeidshester i seks til ni-tonnsklassen.

Egenvekt på 910K er på seks til syv tonn, mens 914K er på åtte til ni tonn, fullt utstyrt.

Motormessig møter de EUs Steg IIIB-utslippskrav (Tier 4 Interim i USA). Motorene er på 79 kW (97 hk). Maskinene har hydrostatisk transmisjon, og transporthastighet på opp til 43 km/h ved standard utrustning. Under har maskinene en pendlende bakakslinger med 11 graders utslag på begge sider. 

Bedre sikt

I hytta er det gjort store forandringer, blant annet med forbedret utsikt for føreren ved at føreren kan se både høyre og venstre kant på maskinen.

I ECO-innstilling vil hastigheten tvangssenkes, og man vil oppnå store besparelser i drivstofforbruket. 

Disse maskinene vil bli produsert ved selskapets fabrikk i Leicester i Storbritannia.

 

Forsiden nå