NY OG GAMMEL: Til venstre er den nye 9-tonneren TB280FR, mens forgjengeren står til høyre. Blant annet er hytta blitt større med oppgradert førerplass og kommandoer.

Første 9-tonns Takeuchi

Den første Takeuchi TB280FR i Norge er til klargjøring.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Entreprenør Stian Vetterstad i VS Maskin AS i Øvre Eiker blir første kunde for importør ABS Maskin av den nye modellen fra Takeuchi.

ABS Maskin har nok en tilsvarende 9-tonner stående på tomta i Mjøndalen. Denne blir demomaskin og skal utstyres for presentasjon på Vei og Anlegg. Ytterligere 9-tonnere er bestilt fra Japan.

Sideskift-bom

Maskinen har Takeuchis patenterte STS sideskift bomsystem og kan i praksis rotere 360 grader med kun lite overheng av bakvogna. Bomsystemet gjør den spesielt egnet til bruk ved trange steder hvor plassen for bevegelser er begrenset. @%:Maskinen har et lavt tyngdepunkt som gjør den stødig også ved løfteoperasjoner, og i tillegg gir turboteknikken motoren 9% mer kraft enn forgjengeren. Motoren er en 4-sylindret Yanmar (Steg IV) som gir 69,2 hk v/2000 o/min.

Oppgradert hytte

Hytta er oppgradert og 10 cm bredere enn hos forgjengeren. Den er utstyrt med LSD multifunksjon skjerm og elektronisk styrte kommandoer. Det gjelder blant annet enkel regulering av hydraulikken.

Hytta er tippbar slik at det er lett servicetilgang til alle vitale punkter, og føreren har langt bedre utsyn enn hos forgjengeren.

 

Powered by Labrador CMS