– Vi er svært takknemlig og begeistret for holdningene demonstrert av Norges Lastebileier-Forbund, sier rittlederen (t.h). – Syklister og godstransporten må utvise gjensidig respekt, sier Norges Lastebileier-Forbund Geir A. Mo. I midten syklist Thea Degvold.

Fra latterliggjøring til samarbeid

Arrangøren av Styrkeprøven ville stenge E6 for tungtransport, og ble latterliggjort av lastebilbransjen. Nå blir det i stedet samarbeid med NLF.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

I januar kunngjorde arrangøren av sykkelrittet Den store styrkeprøven at det ønsket å stenge rittets trasé, som i hovedsak går på E6 og riksvei 4, for all tungtransport mens rittet pågår 19. til 21. juni.

- Da jeg først hørte om dette måtte jeg se på kalenderen om det var første april, sa regionsjef for Lastebileierforbundet i Hedmark og Oppland, Guttorm Tysnes til NRK den gang.

Samtidig rant Facebook-siden til Anlegg&Transport over av kommentarer fra folk i lastebilbransjen som latterliggjorde forslaget.

Les saken: Vil stenge E6 for tungtransport under sykkelritt

Siden da har partene imidlertid pratet sammen og vil nå samarbeide for å unngå uhell og forsinkelser.

Norges Lastebileier-Forbund vil sende ut SMS til sine medlemmer med oppfordring om at alle tungbiler, som ikke har et konkret transportoppdrag i rittets trase, bør bruke omkjøringsveger. NLF vil også informere om arrangementet og omkjøringsveger på nettsiden www.lastebil.no, skriver NLF i en pressemelding. 

Når det gjelder utenlandske transportører, håper lastebileierforbundet på hjelp fra myndighetene og kundene, slik at også utenlandske transportører og sjåfører får tilstrekkelig informasjon om det store sykkelrittet og de forskjellige traseene.

– Det er en fantastisk innstilling og vilje Norges Lastebileier-Forbund legger for dagen når de oppfordrer, informerer, og i tillegg vil omdirigere sine sjåfører og biler under rittet, sier rittleder Morten Mørk.

– Sikkerheten er viktigst, men ingen av våre medlemmer ønsker å bruke lørdagen til å ligge i kø bak konkurrerende syklister. Det er klart at vi heller anbefaler alternative veier for å unngå forsinkelser, sier administrerende direktør i Norges Lastebileier-Forbund, Geir A. Mo.

Powered by Labrador CMS