Metso LT 1100 lastet og klar for veitransporten fra Kirkenes til Göteborg. Her skal den i første omgang fraktes videre med båt.
Metso LT 1100 lastet og klar for veitransporten fra Kirkenes til Göteborg. Her skal den i første omgang fraktes videre med båt. (Foto: Plustech)

Frakter konknuser fra Kirkenes til Etiopia

For meglerspesialisten Plustech AS i Trondheim er ikke avstand noen hindring. Steinknuseren av typen Metso LT 1100 fraktes nå fra den nordlige halvkule til etiopisk farvann.

Den ruvende maskinen på 60 tonn er i disse dager leveringsklar. Med ekstrautstyr som motor og ekstra kontopp skal knuseren transporteres med lastebil. Kjøperne som er svensktalende satser for fullt på steinknusing i hjemlandet Etiopia.

Megler på verdensbasis

Salgsansvarlig innen maskin Harald Jakobsen, har lang kompetanse innen faget og forteller at selve kjøps- og salgsprosessen har hatt en tidsramme på tre til fire uker.

- En levering som dette krever god logistikk og planlegging. Vi har stor kapasitet og et bredt nettverk, og er opptatt av å være i dialog med tilbydere og kjøpere over hele verden innen anlegg-, industri- og lastebilbransjen, sier Jakobsen i en pressemelding.

Katalysator

- Vi er opptatt av å ha et tett samarbeid med alle partene, og ønsker å fremstå som katalysatoren i kjøps- og salgsprosessen. Dette bidrar til at sluttresultatet blir bra, sier Jakobsen engasjert. Han påpeker at meglerens væremåte er viktig.

Hos Plustech, som ble etablert i 2002, finnes flerspråklige inne- og utemeglere.

Forsiden nå