Keestrack-produktene var i demonstrativ bevegelse hos Fredheim Maskin.
Keestrack-produktene var i demonstrativ bevegelse hos Fredheim Maskin.

Fredheim Maskin markerer styrke

- Med over 600 tonn knuse- og sorteringsverk samlet på ett sted er vi den største utstiller i sitt slag i Norge.

Det er en stolt daglig leder og eier av Fredheim Maskin AS i Skiptvet, Per Olav Fredheim, som forteller dette til AT.no.

Han understreker også at utstillingen nå er blitt årlig tradisjon, da den ble arrangert for tredje gang.

- Foruten Keestrack Stacker 230, en opplagstransportør for ulike typer masser, er vi også først i landet på Hybrid-sorteringsverk med kombinasjonsdrift.

Et 200-talls besøkende var innom utstillingen 18.-20. oktober med syv ulike maskiner i produksjon. Et påfølgende besøk for 55 maskineiere og brukere til Keestrack-fabrikken i Praha til uka er også et høydepunkt.

Østfold-bedriften Fredheim Maskin markerte nok en gang et komplett knuse- og sorteringsprogram fra Keestrack, og ikke minst rykende ferske nyheter.

For første gang viste Keestrack-importøren et Hybrid-sorteringsverk med kombinasjonsdrift. Maskinen har en komplett 2-trinns knuselinje med sorteringsverk på lukket krets. Hele anlegget, som ble vist nøkkelferdig og klart for produksjon, har en knuselinje bestående av Giove 1100x750 kjefteknuser, Galleon konknuser og hybrid Explorer 3 deck.

 - Det er også eksternstrøm eller produksjon med egen dieselmotor om bord. Dermed oppnår vi både miljø- og økonomigevinst, understreker Per Olav Fredheim.

Han forteller at maskinen skulle vært vist på Vei og Anlegg i sommer, men kom for sent til landet.

Den andre nyheten Freheim stolt forteller om, er Keestrack Stacker 230.

- Dette er en opplagstransportør for å legge forskjellige masser i opplag. Utstyret gir en betydelig lavere driftskostnad enn en vanlig hjullaster. Opplagskapasiteten er avhengig av dreiemomentet på transportøren. Fra 0 til 180 grader varierer kapasiteten fra 2500 til 15.000 tonn i timen, forteller Fredheim.

Han sier at utstillingen med nye maskiner både i demonstrasjon og vanlig utstilling bidrar til en tettere link mot kundene.

Forsiden nå