Håndhygienen ivaretas med mobil årgangsservant når utekontrollørene på Voss er på jobb langs veien. Sjur Nesbø demonstrerer håndvask på servanten som kommer til syne når bakdørene åpnes.

Gammel vask var kjekk å ha på kontroll

Utekontrollørene på Voss har utstyrt kontrollbilen med en gammel håndvask som har vært lagret i kjelleren på trafikkstasjonen i 16 år.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

- Vasken kom som tilbehør til den gamle kontrollbilen vår. Det var en ambulansebygd bil fra Tyskland. Vanligvis har vi ikke bruk for vaskeservanter i bilene våre, så den ble tatt ut. Men jeg syntes det var for galt å kaste den, så den havna i kjelleren på trafikkstasjonen, sier Kristian Lauvås Alver i Utekontroll vest.

Det var i 2004. Siden har vasken ligget i kjelleren. Heldigvis har den overlevd diverse oppryddinger i løpet av de 16 årene som har gått, for i år kom den til nytte.

- Da det ble fokus på håndhygiene, kom jeg på den gamle vasken og gikk ned i kjelleren og fant den fram. Vi monterte den bak i kontrollbilen vår og nå brukes den flere ganger om dagen. Den har eget varmeelement som er koblet til bilbatteriet og funker helt topp, sier Alver.

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS