Fremdeles kjører alt for mange norske bilførere i ruspåvirket tilstand. Aktiv bruk av alkolås kan redusere tallet kraftig.

Nytt fremstøt mot promillekjøring

Dräger Safety Norge AS er tildelt kontrakt for levering av alkotestere og tilhørende utstyr til norske politistyrker.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 10 år siden.

Med nye Dräger Alcotest 6810 fortsetter Dräger og norsk politi kampen mot promillekjøring på norske veier. Med ca. 500.000 tester årlig er det viktig for politiet med pålitelig og brukervennlig utstyr.

Et økende antall aktører innen lastebil- og anleggsbransjen krever alkoholkontroller for sjåfører. Det redder liv, men er også avskrekkende og kostnadssparende, er hovedargumentene.

  Alkolås krever at sjåføren puster gjennom et munnstykke når motoren startes. Hvis det oppdages alkohol blir starteren blokkert.

  Nå skal Dräger levere over 100.000 enheter av Dräger Alcotest 6810 og tilhørende utstyr til norske politistyrker.

  Country Manager Hans Ingebrigtsen i Dräger Safety Norge forteller følgende:

- Vi er glade for å ha blitt tildelt denne prestisjetunge kontrakten. Dräger ønsker å bidra til trafikksikkerhet med våre løsninger for detektering av alkohol og narkotika.

Dräger er et internasjonalt ledende firma innen medisinsk- og sikkerhetsteknisk utstyr. Dräger genererte driftsinntekter på rundt 2370 millioner euro i 2012. Dräger Group er i dag representert i mer enn 190 land og har rundt 12.500 ansatte.

 

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS