Jochen Hahn feirer seieren i EM i Truck Racing.
Jochen Hahn feirer seieren i EM i Truck Racing.

Jochen Hahn europamester

Ikke uventet ble tyske Jochen Hahn i MAN europamester i årets Truck Racing.

Han kom imidlertid lettere til seieren enn forventet i 24-timersløpet på Le Mans-banen i Frankrike, ettersom nærmeste rival til tittelen, spanske Antonio Albacete, fikk problemer med styringen på sin bil. De to har fulgt hverandre som skygger gjennom alle EM-rundene, så Le Mans ville være avgjørende. I realiteten ble det å cruise inn til seier for andre år på rad for Hahn.

Slik har vi ofte sett Jochen Hahn - fremst i sin MAN.
Slik har vi ofte sett Jochen Hahn - fremst i sin MAN.

Årets EM-sirkus har vært dominert av Hahn og Albacete. Begge har skrevet seg inn i Truck Racing-historien for alltid. De er anerkjent som svært dyktige førere. I tillegg har de materiell som duger. MAN-motoren har vist seg å ha helt enestående egenskaper i racing-sammenheng. I tillegg er det skapt et racing-chassis som gjør at motorens brutale krefter kommer optimalt til sin rett.

Renault

Renault har gjennomført årets Truck Racing med stil og heder - her på en ekstremt regntung Le Mans.
Renault har gjennomført årets Truck Racing med stil og heder - her på en ekstremt regntung Le Mans.

Også Renault har kommet gjennom EM-rundene med æren i behold. Akkurat som Hahn og Albacete har kjempet om EM-tittelen fra runde til runde, har Renault-førerne Adam Lacko og Markus Oestreich hatt en like innbitt kamp om bronseplassen. Til slutt trakk imidlertid Lacko det lengste strået.

Nytt i 2013

Nå er det vinterpause i Truck Racing, men det er neppe mye pause for Racing-teamene. Forberedelsene til 2013-sesongen er allerede i full gang. Arbeidet med arrangements-kalenderen er ikke avsluttet, men det ser ut til å kunne bli to nyheter neste år. Den ene er en helt ny bane i Navarra i Spania, og så ser det ut til at den legendariske A1-Ring i Østerrike skal komme til heder og verdighet igjen etter et langt opphold.

Sammenlagtresultat 2012:

1. Jochen Hahn (MAN) 517 poeng
2. Antonio Albacete (MAN) 468 poeng
3. Adam Lacko (Renault) 330 poeng
4. Markus Oestreich (Renault) 305 poeng
5. David Vrsecky (Buggyra) 284 poeng
6. Markus Bösiger (Renault) 282 poeng
7. Mika Mäkinen (MAN) 160 poeng
8. Dominique Lacheze (MAN) 159 poeng
9. Anthonio Janiec (Renault) 147 poeng
10. Norbert Kiss (MAN) 98 poeng

 

Forsiden nå