Vogntoget er parkert ved Lillestrøm trafikkstasjon i Akerhus.
Vogntoget er parkert ved Lillestrøm trafikkstasjon i Akerhus.

Kjørte 52,5 tonn - uten bremser på hengeren

Den samme finske sjåføren med det samme finskregistrerte vogntoget er tatt to ganger tidligere, i 2010 og 2011, for å ha kjørt i Norge med dårlige bremser.

Vogntoget ble stanset av Statens vegvesen på grensen mellom Oslo og Lørenskog i Akershus. Kontrollørene fra Statens vegvesen kunne sjokkert notere følgende da de sjekket bremsene på bil og henger:

Hengeren har så vidt litt bremser på et hjul. Lastebilen har greit, og bare greit, med bremser på to aksler, og for dårlig på en.

Fare for andre trafikkanter

- Dette vogntoget er livsfarlig. Bremsene er noe av det dårligere jeg har sett på lenge. Ved hard oppbremsing vil hengeren forsvinne ut til siden. Det er klart at faren da er overhengende for at den vil treffe andre trafikanter. Jeg vet ikke om sjåføren har tenkt gjennom hva som kan skje, og det er skremmende, sier kontrolleder Bjørn Uno Rogneby i Statens vegvesen til rb.no.

LES OGSÅ:

Til alt overmål veide vogntoget 52,5 tonn. Det vil si overlast på 2,5 tonn.

Rogneby anslår at det fort kan koste opp mot 100.000 kroner å reparere bremsene på hengeren, og at hengeren er verdt mye mindre enn det slik den står i dag.

Forsiden nå