Det automatiske oljekoblingssystemet EC-Oil og hydraulikktilkoblinger for gripekassetten GRD og feievalsen SWD kan ettermonteres helt uten slanger.

Nytt Engcon-system klart for serieleveranser

Slangefri konstruksjon gir et «rent» redskapsfeste. Det skal være lett å ettermontere systemet, ifølge Engcon.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Våren 2018 viste Engcon en ny modulkonstruksjon der det automatiske oljekoblingssystemet EC-Oil og hydraulikktilkoblinger for gripekassetten GRD og feievalsen SWD kan ettermonteres helt uten slanger.

Nå kunngjør Engcon at de er klare til å gå over fra prototypestadiet til serieproduksjon.

Den slangefrie konstruksjonen gir et enkelt og «rent» redskapsfeste. Det skal være lett å ettermontere Engcons automatiske oljekoblingssystem EC-Oil fordi blokken skrus fast uten slangetrekking.

Det skal være like lett å installere og ettermontere koblingene slangefritt til Engcons nye avtagbare og ettermonterbare gripekassett GRD og feievals SWD.

Ny høytrykkssvivel

Parallelt med utviklingen av det nye modulbaserte redskapsfestet, har Engcon utviklet en ny høytrykkssvivel som tillater hydraulisk gjennomstrømning på opptil 200 L/min.

Det automatiske oljekoblingssystemet EC-Oil og hydraulikktilkoblinger for gripekassetten GRD og feievalsen SWD kan ettermonteres.

Dette oppnår man ved å «direkteforsyne» hydraulikkfunksjonen uten å gå via tiltrotatorens ventiler. Den nye høytrykkssvivelen har dessuten en egen lekkasjeoljekanal som gjør det mulig å kjøre lekkasjeolje via tiltrotatoren. Engcons nye svivel er bygget for trykk opptil 350 bar.

- Denne utviklingen inngår i vår unike modulstrategi, der vi tilbyr et grunnprodukt der kundene enkelt kan legge til funksjoner i ettertid. Dessuten eliminerer vi problemene med lekkasjer i slanger som beveger seg i redskapsfestet, sier Fredrik Jonsson, utviklingssjef i Engcon Group.

Serieleveranser 2019

Serieleveranse av de modulbaserte redskapsfestene i størrelsen QS60 for EC214 og EC219 starter fra og med februar 2019 på det nordiske markedet og fra og med mai 2019 på øvrige markeder.

Serieleveranse av QS70 for EC233 starter fra og med februar 2019 på det nordiske markedet og fra og med juli 2019 på øvrige markeder.

Serieleveranse av QS70 for EC226 starter fra og med mars/april 2019 på det nordiske markedet og fra og med oktober 2019 på øvrige markeder.

Powered by Labrador CMS