Flesland vil få doblet kapasitet når ny terminal står ferdig i 2017.
Flesland vil få doblet kapasitet når ny terminal står ferdig i 2017.

Peab bygger bro på Flesland

Peab Anlegg skal bygge en betongbro i tilknytning til det nye terminalbygget på Bergen lufthavn, Flesland.

Verdien på prosjektet er 63,5 millioner kroner.

Slik som på Oslo lufthavn, vil det nye terminalbygget på Bergen lufthavn ha avgangshall i én etasje og ankomsthall i en annen. Betongbroen vil fungere som adkomstvei til andre etasje på terminalen.

Starter til sommeren

Byggetiden vil ligge på halvannet år. Selve arbeidene starter opp til sommeren. Vinteren går med til planlegging

- Vi er glade for at vi har fått tillit av Avinor til å bygge betongbroen. For oss er det både et spennende og krevende prosjekt, og vi ser frem til å samarbeide med den profesjonelle byggherreorganisasjonen i prosjektet, sier distriktssjef Jan Vidar Lie i Peab Anlegg.

Eksisterende flyterminal på Bergen lufthavn, Flesland ble ferdigstilt i 1988 og er opprinnelig dimensjonert for ca. 2,8 millioner passasjerer. Kapasiteten er ved senere utvidelser økt til 3,4 millioner passasjerer. I 2013 reiste 6 millioner passasjerer over Flesland.

Dobler kapasiteten

Byggingen av den nye terminalen, terminal 3, vil bety nær en dobling av kapasiteten. Dette vil også øke flyplassens servicegrad og evne til å ta imot ny trafikk. Det nye terminalbygget skal være ferdigstilt våren 2017.

Prosjektdirektør Alf Sognefest i Avinor ønsker Peab Anlegg velkommen til Flesland.

- Ved tildelingen av dette viktige oppdraget til Peab Anlegg tar vi et langt steg videre på veien for å fjerne dagens kapasitetsproblemer i det viktigste trafikknutepunktet for bergensregionen og Vestlandet, sier Sognefest.

Forsiden nå