Byggeleder i Statens vegvesen, Øystein Tytingvåg(t.v.), kunne fredag ønske driftsdirektør Cato Aurstad i K.A.Aurstad lykke til med oppdraget i Hornindal.
Byggeleder i Statens vegvesen, Øystein Tytingvåg(t.v.), kunne fredag ønske driftsdirektør Cato Aurstad i K.A.Aurstad lykke til med oppdraget i Hornindal.

Veiløs bygd får fylkesveien tilbake

Entreprenørfirmaet K.A.Aurstad har signert kontrakt med Statens vegvesen om utbedring av veien til Otterdal.

Etter at stormen «Dagmar» vasket vekk 1700 meter av veien 1. juledag 2011, har bygden Otterdal i Hornindal vært veiløs. Nå starter arbeidet med å reparere veien.

Fire tilbud

Fire entreprenørfirmaer la inn anbud på arbeidet med å bygge opp igjen fylkesvei 664. Lavest var K.A.Aurstad med 21,6 millioner.

- Vi har jobbet hardt for å bli ferdig med prosjektering og planlegging av dette prosjektet. Jeg er svært glad for at vi nå har signert kontrakt, og at arbeidet snart skal starte, slik at innbyggerne i Otterdal får tilbake veien til bygden sin, sier seksjonsleder i Statens vegvesen, Margot Åsebø.

Rasfarlig

Veien til Ottedal er delvis bygget på fyllinger i vannet, og går langs stupbratte fjellsider. Her kommer det ned både stein og is i vinterhalvåret.

På grunn av rasfaren i området kunne ikke arbeidet med å bygge opp veien starte før i april-mai. Av samme grunn må arbeidet avsluttes i november.

- Vegskråningen skal plastres og flomsikres mot vannet slik at nye stormer ikke tar med seg veibanen, sier byggeleder Øystein Tytingvåg.

Stormen tok med seg mye av de gamle steinfyllingene, og materiale til å bygge opp disse igjen skal hentes fra et steinbrudd i nærheten. Møteplasser skal reetableres der de var, veien skal asfalteres og det skal settes opp rekkverk på hele strekningen.

Forsiden nå