Jim Hackett (t.v.) gir seg som toppsjef i Ford Motor Company. Jim Farley (t.h.) tar over etter Hackett.
Jim Hackett (t.v.) gir seg som toppsjef i Ford Motor Company. Jim Farley (t.h.) tar over etter Hackett.

Fords toppsjef slutter

Har hatt tre år på topp i Ford Motor Company.

Publisert Sist oppdatert

Ford Motor Company i USA kunngjorde 4. august at Jim Hackett, som startet i jobben i 2017, gir seg som adm. direktør i selskapet. Jim Farley er utsett til hans etterfølger. Han overtar 1. oktober 2020.

Hackett og Farley skal samarbeide frem til oktober for å gjøre skiftet best mulig.

Farley ble ansatt i selskapet i 2007 som global leder for markedsføring og salg. I april 2019 ble han valgt til å lede Fords «New Businesses, Technology & Strategy team», og i februar 2020 ble han COO (Chief operating officer).

Hackett skal være spesialrådgiver hos Ford frem til mars 2021. Han sider tiden var moden for å gi lederskapet videre nå.

- Mitt mål da jeg tok adm. direktør-jobben, var å forberede Ford for fremtiden. Jeg er veldig stolt over hvor langt vi er kommet, og jeg er veldig optimistisk for Fords fremtid, sier Hackett.

Jim Farley ser frem til å bli toppleder:

- Jeg elsker Ford, og jeg er beæret over muligheten til å skape verdi for Fords ansatte, kunder, forhandlere, samfunn og eiere. Jim Hackett har lagt grunnlaget for en veldig energisk fremtid og vi har hatt en fantastisk utvikling de siste tre årene. Jeg ser frem til å jobbe sammen med Ford-laget for å virkeliggjøre det fulle potensialet i selskapet i den nye tiden, sier han.

Powered by Labrador CMS