E6 Stavsjøfjelltunnelen kan inntil videre ikke åpnes for trafikk

Europaveien mellom Trondheim og Stjørdal er ryddet for masser etter jordraset forrige uke, men Stavsjøfjelltunnelen kan ikke åpnes før den er sikkerhetsgodkjent.

Publisert Sist oppdatert

E6 på strekningen Ranheim – Værnes, som har vært stengt etter jordskredet på anlegget til Nye Veier AS onsdag, kan ikke åpnes igjen før tunnelen kan sikkerhetsgodkjennes, skriver Statens vegvesen i en nyhetsmelding sent søndag kveld.

- Statens vegvesen er ansvarlig tunnelforvalter. Vi kan foreløpig ikke garantere at sikkerhetssystemene som skal ivareta trafikantene ved eventuelle hendelser i tunnelen vil fungere tilfredsstillende, står det i meldingen.

- Vi forstår at det har vært en krevende situasjon for trafikantene når en så sterkt trafikkert vei som E6 ved Trondheim er stengt, står det videre.

- Både trafikksikkerhet og forutsigbar fremkommelighet er viktig for Statens vegvesen. Dette er ivaretatt når E6 er åpen for normal trafikk, sier prosjektleder Roar Dypvik i Statens vegvesen.

Trafikanter oppfordres til å sjekke 175.no før de skal ut og kjøre. På denne nettsiden finnes det til enhver tid oppdatert trafikkinformasjon.

Powered by Labrador CMS