MANs nye elektriske lastebil kommer på markedet i 2024, med ladehastighet og rekkevidde i en ny divisjon.

Ny elektrisk lastebil med megawatt-lading

Rekkevidde på 600 til 800 km.

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

På den tidligere flyplassen Berlin Tempelhof har MAN Truck & Bus for første gang offentlig vist prototypen av sin kommende elektriske lastebil.

En spesiell teknisk egenskap ved den elektriske lastebilen, som vil bli lansert på markedet i 2024, er kjøretøyets kapasitet til fremtidig megawatt-lading.

ABB E-mobilitet, en ledende global leverandør av ladeløsninger til el-kjøretøyer, tar sikte på å muliggjøre teknologi for megawatt-lading i løpet av de tre neste årene. MAN og ABB E-mobility vil øke tempoet for neste fase av elektromobilitet som blant annet innebærer operasjonell kapasitet til tunge langtransportbiler med rekkevidde mellom 600 og 800 kilometer.

- Som en del av Traton Group deltar vi i et Joint Venture med industripartnere for å utvikle og drive et høytytende offentlig ladenettverk med et mål om minst 1700 grønne ladepunkter i hele Europa, sier Alexander Vlaskamp, toppsjef i MAN Truck & Bus.

- Megawatt-lading vil kreve ny strømteknologi med mer enn 1000 Volt, så elektrisk sikkerhet og holdbarhet er avgjørende for slike effektnivåer. ABB E-mobility er rede til å ta disse utfordringene, ettersom vi kan akselerere viktig forskning og utvikling basert på våre eksisterende teknologier. Vår ambisjon er å bringe denne nye teknologien ut på markedet i løpet av tre år. Tidligere har slike utviklingsfaser ofte tatt betydelig lengre tid, sier Frank Mühlon, administrerende direktør i ABB E-mobility.

Powered by Labrador CMS