Volkswagen-gruppen stokker kortene i nyttekjøretøy-selskapene og bytter ut 3 av 4 toppledere.
Volkswagen-gruppen stokker kortene i nyttekjøretøy-selskapene og bytter ut 3 av 4 toppledere.

3 av 4 toppledere må gå

Det er fem år siden Traton ble etablert. Med det ble Scania, MAN og  Volkswagen Caminhões e Ônibus samlet under en paraply.

Publisert

Alle selskapene var eid av Volkswagen som ønsket å samle nyttekjøretøyene i en enhet. Volkswagen Nutzfahrzeuge har også hatt ett tett samarbeid med selskapet, selv om de ikke har vært organisert under samme paraply. Nå stokkes kortene på ny, og halvparten av styremedlemmene forsvinner ut. Scania-sjefen Henrik Henriksson, finanssjef Christan Schulz samt Cristian Levin som er ansvarlig for forskning og utvikling blir sittende.

Endringene fører også til at topplederne i MAN Truck & Bus SE og Volkswagen Nyttekjøretøy blir byttet ut.

 

Andreas Renschler som ble hentet fra Daimler til Volkswagen for å bygge den nye organisasjonen og ta selskapet på børs fratrer den 15. juli. Han blir erstattet av Matthias Gründler som overraskende returnerer til selskapet hvor han tidligere var CFO. For to år siden sluttet han av personlige årsaker.

Matthias Gründler overtar som CEO i Traton etter Andreas Renschler.
Matthias Gründler overtar som CEO i Traton etter Andreas Renschler.

-Med Matthias Gründler som etterfølger  har vi på plass en av bransjens mest erfarne eksperter. I tillegg kjenner han selskapet gjennom mange års erfaring og har spilt en betydelig rolle i selskapets etablering og utvikling. Han vil nå lede utviklingen i den samme retningen med hele TRATON-teamet, sa Hans Dieter Pötsch, Chairman of the Supervisory Board of TRATON SE.

Renschlers andre posisjon, i styret til Volkswagen gruppen, som ansvarlig for Lastebil og buss-divisjonen vil bli overtatt av Gunnar Kilian som i dag er ansvarlig for HR.

Reduserer styret med en person

Carsten Intra overtar som styreformann i Volkswagen Nyttekjøretøy etter Thomas Sedran.
Carsten Intra overtar som styreformann i Volkswagen Nyttekjøretøy etter Thomas Sedran.

Human Resources og IT-avdelingen som professor Dr. Carsten Intra for tiden er ansvarlig for i styret vil opphøre, og ansvaret vil bli fordelt blant de andre medlemmene av styret som en del av deres funksjoner. Intra overtar som styreformann i Volkswagen nyttekjøretøy, etter Thomas Sedran den 1. September. 

Sedran vil i fremtiden styre nyttekjøretøy og utviklings eiendelene til Volkswagen-gruppen og rapportere direkte til Gunnar Kilian i Volkswagen styret. Sedran er blant annet mannen bak samarbeidet med Ford som nylig ble underskrevet.


Dr. Andreas Tostmann blir ny sjef for MAN Truck & Bus etter Joachim Drees.
Dr. Andreas Tostmann blir ny sjef for MAN Truck & Bus etter Joachim Drees.

Endringer i MAN ledelsen

MAN-sjef Joachim Drees fratrer også stillingen som CEO i MAN Truck & Bus SE den 15. juli. Han erstattes av Dr. Andreas Tostmann som idag er direktør for produksjon og logistikk i Volkswagen personbiler.

- Representantskapet takker Joachim Drees for hans meget gode arbeid de siste fem årene. Produktporteføljen er meget godt posisjonert og markedsført. Spesielt den nye lastebilgenerasjonen som nettopp ble avduket, ble veldig godt mottatt av kundene. Med Dr. Andreas Tostmann tar nå en kunnskapsrik produksjons-ekspert med mange års erfaring fra Volkswagen Gruppen over lederstolen, heter det i pressemeldingen.

Dr. Martin Rabe, som i øyeblikket leder HR og IT i MAN Truck & Bus, vil etterfølge Prof. Dr. Carsten Intra som styremedlem for HR og HR-direktør i MAN Truck & Bus SE.