– Det viktige er de tre som sitter her. Alle de som har fått til, de har ikke lest en bok på et universitet og satt i gang, de har begynt der nede, enten det er Fredriksen, Røkke, Bill Gates eller Steve Jobs. Om du reiser til disse gutta her, så sitter ikke de på Aker Brygge eller Lysaker i kontorer til 4.000 kvadratmeteren, sier Spetalen (bak til høyre) og viser til at selskapene har sine hovedkontorer i Mandal, Mjøndalen og Vikersund.Foran fra venstre: Tom Eikså - leder for TT Anlegg, Albert Kr. Hæhre - leder for Hæhre Entreprenør og Rune Isachsen leder for Isachsen Gruppen. Bak til venstre: Ole Enger

Spetalen inn i Hæhre, TT og Isachsen

De tre entreprenørene går sammen i et nytt konsern med nye eiere.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Hæhre Entreprenør AS (Hæhre), Isachsen Gruppen AS (Isachsen) og TT Anlegg AS (TT) går sammen og skaper et helnorsk entreprenørselskap innen samferdsel i Norge, opplyser de tre selskapene i en pressemelding.

Samtidig går Øystein Stray Spetalen og Ole Enger inn på eiersiden.

– Vei, jernbane og samferdsel i Norge, det er et fullstendig underinvestert marked. Her er behovet for investeringer så enorme, sier Øystein Stray Spetalen til E24.

Enger styreleder

Ole Enger er tidligere sjef i solenergiselskapet REC, og blir arbeidende styreleder i det nye konsernet.

- Hæhre, Isachsen og TT utfyller hverandre svært godt og vil sammen danne et helnorsk entreprenørselskap. 1.500 dyktige medarbeidere, lang erfaring, moderne maskinpark og solid kapitalbase vil gjøre det mulig for selskapene å konkurrere om store kontrakter innen samferdselssektoren, sier påtroppende styreleder Ole Enger.

Selskapene har over tid vist god lønnsomhet. Samlet ordrereserve er på over fem milliarder kroner, samtidig som driftsinntektene for 2016 vil overstige fem milliarder kroner, heter det i en melding fra selskapene.

Hæhre, Isachsen og TT

Hæhre Entreprenør AS

Hæhre Entreprenør AS ble grunnlagt av Albert Kr. Hæhre i 1974, og har vokst til en betydelig aktør innen vei- og anleggsutbygging. Firmaet er lokalisert i Vikersund, med avdelinger på Billingstad og i Bergen, og opererer over hele landet. Selskapet hadde driftsinntekter på 2,5 milliarder kroner i 2014.

Isachsen Gruppen AS

Isachsen Gruppen AS er et entreprenørkonsern med base i Solbergelva utenfor Drammen. Konsernet er organisert i tre hovedvirksomhetsområder: Industri, Anlegg og Maskin. Selskapet hadde driftsinntekter på 1,1 milliarder kroner i 2014.

TT Anlegg AS

TT Anlegg er en av markedslederne innen anleggsarbeider på Sørlandet. Selskapet med tilknyttede enheter hadde driftsinntekter på 0,75 milliarder kroner i 2014.

Enorm maskinpark

Den nye grupperingen eier blant annet 270 gravemaskiner, 140 dumpere, 53 borerigger, 212 lastebiler, 46 valser, 15 veihøvler, 19 knuseverk, 11 sikteverk, 868 biler og en komplett tunellavdeling.

- Maskinparken har en snittalder på bare 2,5 år og gjenskaffelsesverdien på den er nærmere fire milliarder kroner, sier Spetalen.

Hæhre, Isachsen og TT vil fortsette å operere som selvstendige selskaper i den nye konsernstrukturen. Selskapene legger vekt på at de unike bedriftskulturene har vært en viktig suksessfaktor, og skal dermed videreføres.

- Hæhre, Isachsen og TT er svært fornøyd med å få Øystein og Ole med på eiersiden. Ole vil være en betydelig ressurs med sin lange industrielle erfaring, samtidig som selskapene står svært godt hverandre, både strategisk, kulturelt, geografisk og markedsmessig. Prosjektene blir bare større og større. Da er det helt avgjørende å ha styrke, kapital og størrelse til å sikre kontraktene og ikke minst arbeidsplassene til en helnorsk aktør, sier Albert Kr Hæhre på vegne av Hæhre, Isachsen og TT.

Politisk vilje

Spetalen mener det er bred politisk vilje til å satse på veibygging, samtidig som det skal satses på utbygging av jernbane de neste ti årene.

- Nå er det tverrpolitisk enighet om at infrastrukturutbygging er viktig. Det man også forstår er at infrastruktur skaper desentralisering, for å ha lokalsamfunnene, lokale bedrifter og lokalt næringsliv så må du ha infrastruktur – det er det endelig blitt tverrpolitisk enighet om, sier Spetalen.

- Vi gjør dette for å tilpasse oss det markedet vi ser kommer, tilføyer Enger.

Transaksjonen er betinget godkjennelse fra Konkurransemyndighetene. Avtalepartene har inngått en avtale om konfidensialitet rundt detaljene i transaksjonene.

Powered by Labrador CMS