Freja i storfusjon

Freja Transport & Logistics Holding A/S og SDK A/S går sammen og får en årlig omsetning på 7,5 milliarder kroner.

Publisert

Fusjonen mellom Freja og SDK, som er eid av USTC Gruppen, vil skape en ny sterk spiller innen transport- og logistikkbransjen og styrke den samlede markedsposisjonen samt legge til rette for fremtidig utvikling og vekst, skriver Freja i en pressemelding. SDK og Freja samler rundt 1.300 medarbeidere og får en årlig omsetning på mer enn 5 milliarder DKK (cirka 7,5 milliarder NOK).

Når fusjonen blir godkjent av konkurransemyndighetene vil SDK A/S bli hovedaksjonær med 75 prosent eierandel i det nyfusjonerte selskapet. De resterende 25 prosentene av eierskapet vil holdes av dagens hovedaksjonær og grunnlegger, Jørgen Hansen, sammen med ledelsen.

Selger livsverket

Det har vært avgjørende for Jørgen Hansen å finne en partner som står for de samme langsiktige verdier og engasjement som Freja er bygget på.

- Helt siden jeg grunnla selskapet i 1985 har det vært vår ambisjon å utvide virksomheten og våre forretningsområder. Jeg er stolt over at vårt selskap har gjort det så bra og at vi nå har mulighet til å bli en del av USTC Gruppen ved å fusjonere med SDK. Våre familieverdier samsvarer med verdiene i Østergaard-Nielsen familien og jeg har full tillit til at det nye partnerskapet er en perfekt match, sier Jørgen Hansen.

Jørgen Hansen grunnla Freja Transport i 1985. Nå selger han 75 prosent av selskapet.
Jørgen Hansen grunnla Freja Transport i 1985. Nå selger han 75 prosent av selskapet.

SDK Gruppen er eid av Østergaard-Nielsen-familien og har en lang historie innen transport og logistikk. Selskapet ble grunnlagt i 1876 under navnet Julius Mortensen Shipping. Mange år senere ble selskapet det første selskapet i USTC-eieren Torben Østergaard-Nielsen sin portefølje.

USTC, som har sitt hovedkontor i Middelfart, Danmark, er et globalt konglomerat med flere enn 2.500 medarbeidere og består av mer enn 100 kontorer i 33 land. I siste regnskapsår rapporterte USTC en omsetning på 76 milliarder DKK.

- Vi har vært på utkikk etter et sterkt selskap med de samme verdiene som oss for en allianse som skal sikre våre langsiktige mål. Denne fusjonen vil skape en plattform for videre vekst, både organisk og gjennom ytterligere oppkjøp. Når fusjoneringen er gjennomført vil selskapets samlede størrelse gi oss klare konkurransefordeler. Vi vil være bedre posisjonert gjennom utvidet bredde og gjennom å kombinere kompetanse og kunnskap fra våre erfarne og verdifulle medarbeidere i både Freja og SDK, sier Søren Gran Hansen, CEO i SDK.

Freja-navnet består

Fusjoneringen vil resultere i endringer i selskapets struktur. Alle Frejas eksisterende enheter vil slås sammen med SDKs logistikkselskaper til en ny enhet; Freja Transport & Logistics. Som en konsekvens av dette vil majoriteten av det eksisterende SDKs logistikkaktivitet bli rebrandet til Freja og bli en del av det velkjente og respekterte merkenavnet innen bransjen.

Alle andre SDK aktiviteter innen shipping, agentvirksomhet, havneoperasjoner og cruisevirksomhet vil fortsette uendret under SDK-brandet og under fullt eierskap av USTC Gruppen.

CEO i SDK A/S, Søren Gran Hansen, fortsetter i sin rolle og vil i tillegg tre inn i rollen som styreformann i Freja Transport & Logistics. Grunnleggeren av Freja, Jørgen Hansen, vil tre inn i styret i SDK A/S og tar med seg uvurderlig erfaring og ekspertise fra bransjen.

Ulrik Rasmussen, CEO i Freja vil fortsette i sin stilling som CEO i Freja Transport & Logistics. Freja Transport & Logistics vil ha avdelinger i åtte forskjellige land; Danmark, Sverige, Norge, Finland, Polen, Nederland, Spania og Kina.

Powered by Labrador CMS